“Balls robats”: documental on els afectats per trastorns mentals prenen la paraula.

Poques vegades es dóna la paraula a les persones que han d’afrontar un problema de salut mental. Sense ficció ho fa amb el documental Balls robats: deixar que parlin amb veu pròpia i que ens expliquin com senten i com viuen l’itinerari gairebé universal pel qual passa una persona que ha de conviure amb una problemàtica d’aquest tipus.
El desemparament quan arriben els primers símptomes, el no comprendre què està passant, el diagnòstic, la medicació, la relació amb el metge, l’impacte de l’hospitalització psiquiàtrica, l’estigma social… són alguns dels aspectes que els protagonistes de Balls robats aborden amb valentia i sinceritat poc habituals.
El documental s’acosta als problemes de salut mental per mitjà de les persones que els pateixen. Dóna la paraula als que, cada dia, s’enfronten a tot allò que implica tenir un problema de salut mental. Ells expliquen el que senten, com és la seva quotidianitat, la seva relació amb els metges i la medicació, com reben la mirada dels altres, com se senten estigmatitzats per una societat que ràpidament els penja una etiqueta -o un di-agnòstic- de la qual es molt difícil desempallegar-se.
Els protagonistes parlen amb sinceritat i valentia. El seu testimoni es fa proper.

Clicar aquí per veure’l.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s